Volledig scherm
Hans Dulfer, met 76 jaar als jonge hond op de sax. © Chris Korsten

76-jarige Hans Dulfer speelt als een jonge hond in Azijnfabriek Den Bosch

DEN BOSCH - Topsaxofonist Hans Dulfer heeft zondagmiddag op het podium van de Azijnfabriek tijdens de opening van het zomerse event 'Het wordt weer zo'ndag' nadrukkelijk aangetoond dat hij - 76 jaar - nog niet of nauwelijks aan kwaliteit heeft ingeboet.

Op uitnodiging van zijn bijna een halve eeuw jongere Bossche vriend en toetsenist Nick van der Schoot was Dulfer naar Den Bosch afgereisd, evenals contrabassist Eric Barkman en drummer Gijs Dijkhuizen. ,,We vormen een gelegenheidsformatie die het zo nu en dan niet laten kan om gezamenlijk de bühne te bestijgen. Dat doen we al een aantal jaren. Daardoor kun je gerust stellen dat we een redelijk goed op elkaar ingespeeld team zijn", deed Dulfer tijdens een van de pauzes uit de doeken.

Stoere tenorsax
Het over het algemeen wat 'rijpere' publiek keek aanvankelijk de kat een beetje uit de boom en kreeg hoofdzakelijk eigen werk voorgeschoteld. De hoofdmoot was dan ook jazz met funky invloeden. Het kwartet deinsde er niet voor terug om af en toe nummers van tien minuten of zelfs langer te spelen. ,,Als je van vluggertjes houdt, ben je bij ons aan het verkeerde adres", benadrukte Dulfer die met die gevleugelde opmerking de spijker op z'n kop sloeg. ,,Ik kan haast niet geloven dat Dulfer al 76 is. Hij speelt als een jonge hond op die stoere tenorsax van hem", reageerde Marjan Zeeuw, een van de bezoekers. 

Onder het publiek bevond zich eveneens Yvonne Marechal uit Heusden, voormalig honorair consul van Polen in ons land. ,,Ik ben toevallig bevriend met Jan Rijnaarts, de eigenaar van deze tent. Hij heeft me uitgerekend op deze plek mijn 68ste verjaardag laten vieren. Een dag om nooit meer te vergeten", glunderde Marechal die iedereen verraste met diverse meegebrachte hapjes en andere versnaperingen.

Volledig scherm
Na een ietwat aarzelend begin ging het publiek later volledig los. © Chris Korsten
Volledig scherm
Hans Dulfer wist Brechtje Verboven te verleiden tot een dansje. © Chris Korsten