Volledig scherm
Anne van Uum en Roos Kreeft wachten op de Parade © Bart Gotink/BD

8 uur lang wachten op de Opera op de Parade, maar dan zit je wel vooraan

Di 28 jun. Het duurt nog een uur of acht, maar iets na 12.00 uur verzamelden de eerste mensen zich al voor de Opera op de Parade, (start 20:30!). Het is lang wachten, maar dat hebben ze er voor over om (bijna) helemaal vooraan te zitten. Een gesprek met de eerste drie groepjes wachtenden.

Door Bart Gotink

Marijke Pijnenburg en Jeanne Buhne

"We staan hier altijd rond twaalf uur. Dat doen we al tien jaar. We hebben maar één keer overgeslagen. Nu is het lekker weer, maar we hebben ook wel eens in de regen en de kou hier gezeten. Dan duurt de dag wel wat langer. Doordat we op tijd hier zijn, zitten we altijd wel lekker vooraan. We werken op zo'n dag wel in ploegendiensten. In totaal zijn we met ongeveer 10 man vanavond. Het is vooral de sfeer die we mooi vinden. Het picknicken op de Parade, de Sint-Jan op de achtergrond en de mooie muziek. Een genot om naar te luisteren."

Anne van Uum (19) en Roos Kreeft (17)
"We zijn hier omdat mijn broer meespeelt in de Opera op de Parade. Vorig jaar zijn we hier ook al geweest. Toen kwamen we rond 18 uur en konden we achteraan aansluiten. Daarom zijn we nu eerder deze kant op gekomen vanuit Arnhem en Doetinchem. Het wachten is ook wel gezellig. We hebben stokbrood met kruidenboter, roze koeken en Oreo's mee. Daar moeten we de dag wel mee doorkomen. Zoveel hebben we niet nodig."

Twee Bosschenaren die hun naam niet kwijt willen
"Dit is voor ons echt een genietdag. We komen hier al tien jaar. Het is muziek waar je van moet houden. Zelf zet ik het thuis ook niet zo snel op, maar als het op de radio voorbijkomt, dan vind ik het wel prachtig. We komen hier elk jaar vroeg zitten. Als je niet op tijd komt, dan zit je niet vooraan. Eigen schuld. We hebben allemaal lekkere dingen meegenomen en straks ga ik ook nog even wat lekkers halen."

Volledig scherm
Marijke Pijnenburg en Jeanne Buhne wachten op de Parade