Volledig scherm

850.000 euro voor onderzoeksprojecten Avans en mkb

DEN BOSCH - Onderzoekers van Avans Hogeschool hebben 850.000 euro financiering binnengehaald voor onderzoek samen met het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Het nationaal regieorgaan praktijkgericht onderzoek SIA kende in deze ronde 16 financieringen toe. Drie van deze RAAK mkb-financieringen gaan naar Avans. Doel is meer kennisuitwisseling tussen de school en mkb-ondernemingen.

De 3 winnende projecten zijn 'Hoger op de Ladder' van het lectoraat Sustainable Strategy and Innovation, het project 'BioKleur' van het lectoraat Biobased Products en het project 'SEPAC' van het lectoraat Solar Productietechnologie. Belangrijke partner in deze onderzoeksprojecten is het mkb-bedrijfsleven. Bij ieder project zijn ten minste 10 mkb’s betrokken. De projecten gaan in het najaar van 2016 van start en hebben een looptijd van 2 jaar.

12 bedrijven
​Het projectteam bestaat uit 12 mkb-bedrijven, Avans Hogeschool en NHL Hogeschool, Solliance en brancheverenigingen NRK PVT en CarrosserieNL. Er zullen 6 lectoren, 15 docent-onderzoekers en ongeveer 150 studenten betrokken worden bij dit project. Avans-lector Karel Spee en projectleider Martèn Driesser leiden het team.