Volledig scherm
Het Bossche Prins Hendrikpark. © Google Streetview

90-jarige Bossche gaat nog steeds naar park waar zij werd beroofd

DEN BOSCH - De 90-jarige vrouw die op 1 mei werd beroofd in het Bossche Prins Hendrikpark wandelt nog dagelijks vanuit haar huis naar het park om de eenden en zwanen te voeren. Alsof ze daar niet is beroofd en alsof ze daarna in hetzelfde park geen slachtoffer was van een nieuwe roofpoging. ,,Sommige mensen vinden het knap dat ik blijf komen. Maar ik hou van de dieren. De wandeling is mijn enige verzetje. Dat laat ik me door niemand afpakken.”

Om meer problemen te voorkomen wil ze niet met haar naam in de krant. Ze wil wel aandacht voor wat er is gebeurd. Want de politie zoekt nog steeds naar de twee jongemannen die haar op 1 mei ‘s middags beroofden. „Het ging heel snel. Ik hoorde ze niet eens van achteren aankomen. Gelukkig heb ik niet veel kracht in mijn hand. Anders had ik niet losgelaten. Dan was ik meegesleurd en had ik het misschien niet overleefd.”

Andere mensen vertelden haar dat het ging om twee jongens op een zilverkleurige scooter. Volgens een moeder met twee kinderen reed de bestuurder bijna een van haar kinderen omver. De oproepen in Opsporing Verzocht en Bureau Brabant leverden drie tips op maar leidden nog niet tot aanhoudingen.