Volledig scherm
De A1 van Emplina strijdt zaterdag in het RKC-stadion om promotie. © Robert Griepink

A1 van Emplina en 't Zand strijdt om promotie in RKC-stadion

DEN BOSCH/TILBURG/WAALWIJK - Het wordt op meerdere fronten een bijzondere wedstrijd zaterdagmiddag (aanvang 14.30 uur) in het RKC-stadion in Waalwijk. De A1 van Emplina en ’t Zand speelt de finale van de nacompetitie om promotie naar de vierde divisie. En dat in een heus voetbalstadion. Een unicum voor de tieners.

"Elke keer als ik er met mensen over praat, begin ik te glunderen”, zegt Emplina-middenvelder Eric Martens (18). "Spelen in een echt stadion is de droom van elke amateurvoetballer, denk ik.”

Amateurvoetballers in het RKC-stadion is niet bijzonder, iedereen kan het afhuren. Maar promotiewedstrijden tussen jeugdelftallen – finales zijn op neutraal terrein – worden meestal bij een andere amateurclub gespeeld.

Uitgenodigd
Antal Tooten (32) – de trainer van ’t Zand – regelde het stadion via zijn goede vriend Frank van Mosselveld, die jarenlang bij RKC speelde en er nu werkt. "We hebben alle ouders, familie en jeugdelftallen uitgenodigd te komen.” Emplina-trainer Sander Suurs verwacht zeker vijfhonderd man publiek.  "Dit kan de wedstrijd van ons leven worden. Ook al verlies je, over twintig jaar heb je het er nog over dat je deze finale op dit terrein speelt. Mijn jongens moeten er gewoon van genieten.”