Volledig scherm
© Thinkstock

Aandacht voor Tilburgse straatroven in Hart van Nederland

TILBURG – De politie vraagt dinsdag in Hart van Nederland aandacht voor twee straatroven die afgelopen tijd plaatsvonden op de Korvelseweg in Tilburg. In beide gevallen moesten de slachtoffers geld pinnen. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om dezelfde daders.

Op vrijdag 24 juni rond 03.15 uur liep een 23-jarige Tilburger op de Korvelseweg. Twee mannen liepen achter hem en grepen hem vast. Het slachtoffer werd bedreigd dat hij zou worden neergestoken als hij niet meewerkte. Hij werd gedwongen om geld te pinnen.

Een paar weken later, op zaterdag 9 juli, gebeurde ongeveer hetzelfde. Rond 06.00 uur fietste een man op de Korvelseweg. Hij verklaart dat hij richting de Ringbaan Zuid fietste toen hij twee personen zag lopen. Eén van hen kwam op hem af en bedreigde hem met een mes. Ook dit slachtoffer werd gedwongen om geld op te nemen bij een pinautomaat.

In de uitzending op SBS6, die dinsdag om 18.00 uur begint, worden bewakingsbeelden getoond. Ook doet één van de slachtoffers, de 23-jarige Tilburger, zijn verhaal.