Volledig scherm
© Thinkstock

'Aanpak kansenongelijkheid Tilburg in goede handen bij school'

TILBURG - Veel kinderen met laag opgeleide ouders krijgen niet het onderwijs dat ze aan zouden kunnen, daardoor blijft talent onderbenut. Dat blijkt landelijk uit onderzoek van de onderwijsinspectie. Of dit ook in Tilburg problemen geeft? Vast wel, maar wethouder Marcelle Hendrickx vertrouwt het onderwijsveld.

GroenLinks en PvdA maken zich zorgen dat veel kinderen in Tilburg uit arme gezinnen niet dezelfde mogelijkheden krijgen als hun ‘rijkere’ leeftijdsgenoten. Zeker aangezien het Tilburgse onderwijsbeleid nu gericht is op talentontwikkeling van alle kinderen. Bengevoord: „Het woord kansenongelijkheid komt in het beleid niet voor.”

Geen lokaal onderzoek

Op hun vraag de Tilburgse situatie te onderzoeken, reageerde wethouder Marcelle Hendrickx (D66, onderwijs) terughoudend. Zij heeft alle vertrouwen dat scholen dit zelf oppakken. „We hebben als gemeente geïnvesteerd in onderwijs, proberen zoveel mogelijk drempels die ontwikkeling in de weg staan weg te nemen. Maar de ene school is de andere niet. Ik ben ervan overtuigd dat schooldirecteuren alles doen om ál hun kinderen te helpen.”