Volledig scherm
© Thinkstock

Aantal restaurants in de buurt neemt ook in Brabant toe (kaart)

DEN BOSCH - Lekker een hapje uit eten? Dan is er voortaan iets meer keus in je eigen buurt vergeleken met 5 jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gepubliceerd.

Gemiddeld zijn per gemeente in een straal van 3 kilometer 9 restaurants meer te vinden dan in 2010, in totaal 62 restaurants. In Brabant zijn de meeste restaurants te vinden in de grote steden. In Eindhoven, Den Bosch en Breda zijn er in de buurt meer dan 50 restaurants te vinden. Eindhoven heeft gemiddeld het hoogste aantal restaurants in de buurt (81). Daarna volgen Den Bosch (63) en Breda (60). Tilburg komt op een vierde plaats met 49 restaurants binnen een straal van 3 kilometer. Gemiddeld konden restaurantgasten in Brabant uit 2 eetgelegenheden meer kiezen dan vorig jaar, 16 vergeleken met 14 in 2010.

In Brabant moet je om uit eten te gaan het verste rijden wanneer je in de gemeenten Mill & Sint Hubert of Woudrichem woont: 1,5 of 1,3 kilometer. Inwoners van de Gelderse gemeente Neerijnen zijn het langste onder weg vergeleken met andere Nederlandse gemeenten. Daar kun je gemiddeld genomen pas 3,5 kilometer verderop een restaurant vinden.

Bekijk op onderstaande kaart wat de gemiddelde afstand tot een restaurant in jouw gemeente is.