Volledig scherm
© Johan van Grinsven/BD

Aantal vertragingen door spoorlopers in Brabant neemt toe

DEN BOSCH/TILBURG - Het aantal vertragingen dat wordt veroorzaakt door mensen die op het spoor lopen neemt toe. In Tilburg zijn er in het afgelopen half jaar al bijna net zo veel meldingen gedaan als in heel 2015.

In vijf jaar tijd vonden er ruim 600 verstoringen plaats op treinstations als gevolg van personen op het spoor. Alleen al dit jaar, gemeten tot en met juni, hadden de vervoerders te maken met 101 verstoringen met deze oorzaak. Dat blijkt uit cijfers van Rijdendetreinen.nl

Brabant
In de afgelopen vijf jaar kwamen er tien meldingen binnen over spoorlopers bij station Tilburg, maar eentje minder dan het station in Nederland met de meeste spoorlopers: Dordrecht. Maar liefst zeven van de meldingen in Tilburg zijn in de laatste anderhalf jaar gedaan. Alle meldingen samen hebben gezorgd voor 260 minuten vertraging.

Tweede in deze regio was het station Tilburg Universiteit met zeven meldingen en 127 minuten vertraging, daarna volgen Oisterwijk (zes spoorlopers en 353 minuten), en Boxtel (vijf en 295 minuten. 
Bij station Den Bosch ligt het aantal een stuk later met vier meldingen. Tussen 2011 en 2014 kwam daar geen enkele melding binnen en in de laatste anderhalf jaar gaat het om vier meldingen die voor 112 minuten vertraging hebben gezorgd. Ook Oss scoorde vier meldingen en 53 minuten vertraging.

LocalFocus heeft het aantal verstoringen als gevolg van een persoon op het spoor, uitgesplitst naar station, van februari 2011 tot en met juni 2016 op een rij gezet.