Volledig scherm
© UWV

Aantal ww-uitkeringen in Tilburg stijgt (graphic)

TILBURG - In Tilburg zijn in juli 6.342 ww-uitkeringen verstrekt. Dat is 5,5 procent van de beroepsbevolking. Het aantal uitkeringen in de gemeente is bovendien drie procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

Met die cijfers wijkt Tilburg weinig af van de andere grote Brabantse steden, al scoren zowel Den Bosch (5,1%), Eindhoven (5,2%) en Breda (5,2%) allemaal iets beter. Daarentegen scoort Waalwijk met 5,9% opvallend hoger. In Brabant keren Bergen op Zoom (6,7 procent) en Helmond (6,4 procent) relatief de meeste ww-uitkeringen uit.   Betere cijfers
Van de omliggende gemeentes scoort Hilvarenbeek met 3,9% het best. Loon op Zand en Goirle zijn echter de enige twee gemeentes in Midden-Brabant die betere cijfers kunnen overleggen ten opzichte van een jaar eerder. In Alphen-Chaam steeg het aantal uitkeringen met maar liefst 14,1 procent. Hierbij moet aangetekend worden dat de schommelingen in percentages logischerwijs hoger zijn in kleine gemeenten, waar elke uitkering meer invloed heeft op de percentages.