Volledig scherm
Acrobate gewond na val in Klokgebouw © Ruud Ritzen

Acrobate valt 6 meter naar beneden tijdens act van Tilburgs circus in Klokgebouw Eindhoven

TILBURG/EINDHOVEN - Tijdens een circusact in het Klokgebouw in Eindhoven is vrijdagmiddag een acrobate een meter of 6 naar beneden gevallen.

Het incident gebeurde rond 15.00 uur. De vrouw hing aan een touw toen ze opeens naar beneden viel. Twee ambulances kwamen ter plaatse, een opgeroepen traumahelikopter is geannuleerd. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw was bij kennis en aanspreekbaar. 

Volgens een woordvoerder van de politie ging er tijdens de act iets mis. "De bedoeling was dat ze naar beneden zou springen, maar net boven de grond aan een touw bleef hangen. Daarbij is kennelijk iets misgegaan." De politie heeft de zaak inmiddels overgedragen aan de arbeidsinspectie. Die doet nader onderzoek.

Cirque du Platzak
In de zaal op de begane grond zaten zo'n 500 toeschouwers, vrijwel allemaal kinderen. In de zaal vond de voorstelling Kermiz plaats van Cirque du Platzak uit Tilburg. De voorstelling was een traktatie van woningcorporatie Sint Trudo vanwege het 100-jarig bestaan van de stichting. Vrijdagavond zou nog een voorstelling worden gegeven. Of die doorgaat is nog niet duidelijk. De geschrokken kinderen werden opgevangen in Radio Royaal op het Ketelhuisplein.

De voorstelling die vrijdagavond om 19.30 uur zou worden gegeven, gaat niet door.