Volledig scherm
De Walk to Fight Cancer werd muzikaal bijgestaan. © Kees van der Zandt

Actie Walk to Fight Cancer Den Bosch levert ruim 17 mille op

DEN BOSCH - ‘Jij krijgt die lach niet van mij gezicht.' Op de klanken van de hit van John de Bever, gespeeld door carnavalsclub De Vrolijke Duiven, kwamen de twaalf deelnemers aan de vierdaagse wandeltocht Cadzand - Den Bosch zaterdagmiddag moe maar voldaan over de finish bij café- restaurant Buurt aan het Heetmanplein in Den Bosch.

De wandeltocht werd gelopen in het kader van de actie Walk to Flight Cancer voor de kankerbestrijding. Het was een kleinschalige opvolger voor het zwemevenement Swim to Fight dat vorig jaar met veel succes voor de tweede keer in Den Bosch werd gehouden. ,,Zo’n groot evenement kun je echter maar een keer in de twee jaar houden in Den Bosch”, liet organisator en wandelaar Joost de Koning na de finish weten. ,,Om dit jaar toch iets voor de kankerbestrijding te doen hebben we ‘Walk to Fight Cancer’ georganiseerd.

Met twaalf gekke Bosschenaren liepen we deze week een herfstvierdaagse van Cadzand naar Den Bosch, waarbij dagelijks 40 kilometer werd afgelegd, om geld in te zamelen voor dat goede doel. ,,Kennissen en vrienden sponsorden de wandelaars massaal met gulle giften. Bovendien was er na binnenkomst van de lopers bij Buurt een uitverkochte afterparty, waarvoor de 112 bezoekers 150 euro entree per persoon betaalden, waarvan de netto-opbrengst van 100 euro naar de kankerbestrijding ging.

Voorafgaand aan de party werd door presentator Huub van Mackelenbergh bekend gemaakt dat de actie 17.320 euro had opgebracht. ,,Fantastisch, want we hadden op hooguit 15 mille voor het goede doel gerekend”, liet initiatiefnemer Joost de Koning na de bekendmaking verheugd weten.

Volledig scherm
Herkenbaar in blauw jasje liepen de benefietwandelaars meer dan 17.000 euro bijeen. © Kees van der Zandt