Volledig scherm
Willem van der Made. © Marc Bolsius

Afscheid Willem van der Made: ‘Goud’ onder de Diezebrug in Den Bosch

DEN BOSCH - De Kop van Het Zand en de Spinhuiswal / Prins Bernhardstraat zijn volgens vertrekkend directeur Stadsontwikkeling Willem van der Made dé gebiedsontwikkelingen voor de toekomst in Den Bosch. „Met Het Zand heeft de gemeente goud in handen.”

Den Bosch moet volgens Van der Made nu al nadenken over ontwikkelingen in de toekomst. Het Paleiskwartier is weliswaar nog niet af en de ontwikkeling van de Spoorzone (van Jeroen Bosch Ziekenhuis tot en met de Tramkade en van Koning Willem I College tot en met de Brabanthallen) kan nog even vooruit, maar er liggen volgens Van der Made locaties waar iets moois kan gebeuren.

Kop van Het Zand

Vooral over de Kop van Het Zand (tussen Havendijk, Boschdijkstraat, Tramkade, Buitendijk) kan Van der Made nu al dromen. „Wat doe je met de Diezebrug? Verlaag je die of haal je die in het geheel weg? Je hebt daar uitzicht op de Dommel en de Citadel. Daar is met woningbouw iets heel moois van te maken.”

In de stadseditie van het Brabants Dagblad van woensdag 22 juni een interview met directeur Stadsontwikkeling Willem van der Made