Volledig scherm
Beeld van de Merwedebrug via livestream VID.

Afsluiting Merwedebrug: VID waarschuwt voor files op A59, A2 en A15

GORINCHEM/DEN BOSCH - De afsluiting van de Merwedebrug bij Gorinchem voor vrachtverkeer zal de komende tijd zorgen voor grote drukte op snelwegen als de A59, A2 en A15. Daarvoor waarschuwt verkeersinformatiedienst VID.

,,Je mag er vanuit gaan dat de ochtend- en avondspits op die wegen een stuk drukker wordt", zegt woordvoerder Patrick Potgraven van de VID. ,,Per etmaal nemen normaal gesproken 18.000 vrachtwagens de brug over de A27, die zullen nu allemaal op de andere wegen terechtkomen." Potgraven verwacht met name bij de Martinus Nijhoffbrug bij Zaltbommel (A2) en bij knooppunt Deil (A2/A15) langere opstoppingen dan normaal.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat alle borden die vrachtverkeer en bussen moeten weren van de Merwedebrug voor het eind van de dag zijn geplaatst. Vanaf de ochtendspits zal er woensdag door de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport streng worden gehandhaafd op het verbod, belooft de woordvoerder.

Vervoerder Arriva mag zijn bussen ook niet over de Merwedebrug sturen. Alle diensten die normaal tot aan Gorinchem rijden, zoals de 120, 121 en 402, stoppen nu in Sleeuwijk. De Brabantliners tussen Breda en Utrecht en Oosterhout en Utrecht rijden om via de A2-brug bij Zaltbommel. Ook komt er een pendelbus tussen Sleeuwijk en Gorinchem, die via Zaltbommel rijdt. Arriva adviseert busreizigers rekening te houden met een langere reistijd van 15-30 minuten.