Volledig scherm
De politie en ambulance zijn aanwezig op de plek waar de vechtpartij plaats vond. © Toby de Kort/De Kort Media

Agressieve man aangehouden met pepperspray in Tilburg

TILBURG - De politie in Tilburg heeft zondag een 44-jarige man aangehouden nadat hij agenten belemmerde zijn gewonde vrouw te helpen. Agenten moesten pepperspray gebruiken om de man aan te houden, zo meldt de politie.

De politie kreeg een melding van een grote vechtpartij in de Vincent van der Heuvelstraat, waarbij knuppels en kettingen zouden worden gebruikt. Agenten en een hondengeleider kwamen ter plaatse en troffen een gewonde vrouw aan die op straat lag. Terwijl agenten de vrouw wilden helpen, kwam een man uit een huis gelopen en zwaaide met een staaf richting de politie.

Agressief
Na enkele waarschuwingen bleef de man doorlopen, waarop een agent zijn hand op zijn wapen legde om de man te waarschuwen. De verdachte gooide de staaf weg, maakte slaande bewegingen met zijn armen en liep daarna terug naar het huis met de staaf. Agenten probeerden opnieuw de vrouw te helpen, waarop de man weer naar buiten kwam. Hij gaf aan dat het zijn vrouw was en vroeg waar de ambulance bleef. Weer werd de man agressief en verdween opnieuw in het huis.

Bedreiging
Terwijl de vrouw werd verzorgd door ambulancepersoneel, werd een agent in de woning van de man bedreigd. De agent wilde het huis verlaten maar de man, mogelijk onder invloed van drank, hield hem tegen. Agenten probeerden de man onder controle te krijgen. Het lukte pas om de man aan te houden toen één van de agenten pepperspray gebruikte.

De man is aangehouden voor het belemmeren van agenten bij het uitvoeren van hun functie en is ingesloten voor verhoor. De vrouw is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.