Volledig scherm
De brandweer was maandag nog steeds druk met nablussen bij de overblijfselen van het pand aan de Westwal. © Bart Meesters

Al jaren beslag op pand Westwal Den Bosch na betalingsachterstanden

DEN BOSCH - De kosten voor het saneren van het asbest en het beveiligen van het afgesloten gebied wil de gemeente Den Bosch zoveel mogelijk verhalen op de eigenaar. Maar of dat gaat lukken, is nog maar de vraag.

Op het uitgebrande pand aan de Westwal is namelijk al in 2010 beslag gelegd door de gemeente Den Bosch, het waterschap en de belastingdienst, vanwege betalingsachterstanden. De belastingdienst heeft tussen 2008 en 2015 liefst 81 dwangbevelen uitstaan bij de eigenaar van het pand.

Het gaat om onder meer inkomstenbelasting en motorrijtuigenbelasting. Dat blijkt uit gegevens in het kadaster. Het waterschap was de eerste die voor een bedrag van 666 euro beslag liet leggen op het pand. De gemeente Den Bosch deed dat in 2012, nadat het de eigenaar had gesommeerd gemeentelijke belasting te betalen over 2011 en 2012 van in totaal 3184 euro.

De belastingdienst liet zich als laatste, in 2015 bijschrijven, met de 81 vorderingen, zonder daarbij een schuldbedrag te noemen. Daarbij gaat het om inkomstenbelasting en motorrijtuigenbelasting.