Volledig scherm
De hal waar de muzikanten zouden oefenen en optreden. © Joost van Dijk

Al zestig belangstellenden Tilburgs muziekwijkje

TILBURG - Het plan voor een muziekwijkje bij de Piushaven - 40 tot 50 woningen met eigen oefenruimte rond een gezamenlijke hal - valt in vruchtbare aarde. Een eerste informatieavond in de Bouwhal heeft meteen een zestigtal belangstellenden opgeleverd.

„Bijzonder, een mooie start en een goede sfeer”, zegt initiatiefnemer Stefan Schuwer, „naast de praktische meerwaarde verwachten mensen ook dat het inspiratie oplevert.”

Aandacht
​Hij denkt dat zich de komende weken nog meer gegadigden zullen melden. „Ook mensen uit andere creatieve richtingen als dans zijn welkom.” Voor onderlinge problemen, zoals in het Ru van Rossemhuis voor oudere kunstenaars, is hij niet zo bang. „Het is belangrijk dat mensen ook vergelijkbare ideeën hebben over wonen. Daar hebben we zeker aandacht voor."

Een van de aanwezigen was drummer Tom Nieuwenhuijse die al betrokken was bij het eerste plan voor Nijmegen dat voorlopig is stilgelegd. „Die plek was voor mij als Tilburger een nadeel. Maar ik heb meteen al gezegd: da’s echt iets voor Tilburg.”