Volledig scherm
© Thinkstock

Ambitieuze marathon Tilburg krijgt vorm

TILBURG - De route is nagenoeg rond en de datum gereserveerd: 28 mei 2017. Het ziet er naar uit dat de Tilburgse marathon er echt gaat komen. ,,Hij staat inmiddels op de gemeentelijke agenda", meldt initiatiefnemer Jacques Kusters vol trots.

Het parcours is op wat knelpunten na geregeld. Was eerst het idee de wedstrijd te houden in twee rondes van een halve marathon (21 km), inmiddels ligt een volledige ronde van 42 kilometer en 195 meter in het verschiet. ,,Dat spreekt meer aan, zeker voor beginnende lopers. Het is niet motiverend om na een halve marathon dat stuk nóg een keer te moeten lopen", zegt André Wentink, die het parcours voor zijn rekening neemt.

Organisator Jacques Kusters mikt op 2.500 deelnemers in het eerste jaar, om in de komende vier jaar toe te groeien naar 10.000 deelnemers. Daarmee zou het evenement een vergelijkbaar deelnemersveld krijgen als de Tilburg Ten Miles. Het is overigens nog niet helemaal zeker dat de marathon er daadwerkelijk komt, de definitieve vergunningen zijn nog niet binnen.

Volg de ontwikkelingen over de Tilburgse marathon via marathon-tilburg.nl.