Volledig scherm
© ThinkStock

Arriva ontslaat 4 man na bewogen carnaval

DEN BOSCH - 4 medewerkers van busbedrijf Arriva zijn op staande voet ontslagen na een tumultueus verlopen carnaval. De vier zouden hebben moeten improviseren toen het op de bussen erg druk was. Eén buschauffeur liet reizigers in zijn bus betalen maar gaf hen geen kaartje.

"De kaartjes waren op", verklaart Sheila van der Beek, procesjurist bij vakbond FNV. De chauffeur besloot de mensen wel mee te nemen en af te laten rekenen. Later, toen hij weer voldoende kaartjes had, verscheurde hij er een aantal om de kas weer kloppend te maken. Maar Arriva gelooft het verhaal niet, bleek bij de rechtbank. Zij houdt vast aan het ontslag omdat de chauffeur wel degelijk voldoende kaartjes gehad zou hebben. Ook zouden er mogelijkheden zijn geweest de voorraad tijdig aan te vullen.

Gestrand

Twee andere medewerkers zouden zijn ontslagen omdat zij midden in de nacht een groep gestrande reizigers te hulp schoten. Ze regelden een extra bus en brachten het tarief in rekening dat zij dachten dat juist was. Arriva zou het ook met deze acties niet eens geweest zijn. Het bedrijf wil echter niet reageren. Twee van de vier rechtszaken moeten nog worden behandeld. In de twee die al wel zijn behandeld moet de rechter nog uitspraak doen.