Volledig scherm
De chauffeur van buslijn 6 werd vrijdagavond overvallen toen hij op de Dirigentlaan in Tilburg Noord reed. © Jules Vorselaars/JV Media

Arriva wil zo snel mogelijk contant geld uit bussen na overvallen in Tilburg en Den Bosch

TILBURG/DEN BOSCH - Arriva wil zo snel mogelijk cash geld uit hun bussen halen. Dit nadat vrijdag 2 buschauffeurs werden overvallen in Tilburg en Den Bosch. "Dit is echt onacceptabel", vindt Anne Hettinga, CEO van Arriva Nederland. 

"Wij gaan ons hard maken om zo snel mogelijk al het cash uit onze bussen te halen", vervolgt Hettinga, "zodat het zinloos is om een bus te overvallen waarbij onze mensen in gevaar worden gebracht. Op korte termijn gaan we om tafel met alle betrokken partijen, zoals onze chauffeurs, opdrachtgevers en consumentenorganisaties, om dit te realiseren."

Nieuwe betaalmethoden
Arriva wil er zo snel mogelijk naartoe dat alle reizigers reizen met een OV-chipkaart of via een andere nieuwe betaalmethode. Naast de pilot 'pinnen in de bus' is de vervoerder bezig met de voorbereidingen voor de proef met de zogenaamde Driver Console. De Driver Console is een verkoop- en serviceondersteunend apparaat voor de chauffeur en is uitgerust met een multifunctionele kaartlezer waarmee OV-chipkaarten, maar ook bankkaarten, gelezen kunnen worden. 

In Tilburg werd vrijdagavond bij een bushalte in de Dirigentenlaan in Stokhasselt een buschauffeur overvallen. Het was de tweede overval in 8 dagen tijd. Ook aan De Bokkelaren in Den Bosch was het vrijdagavond raak. Daar werd een buschauffeur door 2 of 3 mensen overvallen.