Volledig scherm
Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde, een van de voorstellingen die te zien is op het theaterfestival Boulevard in Den Bosch. © Theatergroep Artemis

Artemis zet ouderliefde op de tocht tijdens Boulevard

DEN BOSCH/TILBURG - Bij jeugdtheatergezelschap Artemis uit Den Bosch houden ze wel van pittige thema's en verrassingen. Dat laten de toneelspelers ook zien in de voorstelling tijdens theaterfestival Boulevard.

Samen met Het Zuidelijk Toneel uit Tilburg halen de theatermakers alles uit de kast om met de nieuwe productie Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde (8+) ongebaande paden te betreden en nooit genomen afslagen te nemen. Het draait dit keer allemaal om een middeleeuws dorp waar een zeldzaam virus genadeloos toeslaat en van het ene op het andere moment de ouderliefde uitwist. In het holst van de nacht verlaten de ouders het dorp en dan?

Verrassingen
,,Laat je vooral verrassen”, zegt regisseur Jetse Batelaan. Hij verzekert dat het niet alleen voor de toeschouwers maar ook voor de theatermakers zelf een behoorlijk avontuur gaat worden. Belangrijke nieuwe afslag voor Batelaan is dat hij het decor van de Nulandse Heide van vorig jaar (Reuzen) verruilt voor de grote zaal. Nog een verrassing, hij strijkt voor de Boulevard neer in Theaters Tilburg omdat het Theater aan de Parade vanwege de vondst van asbest tijdelijk gesloten is.

Artemis en HZT te zien van donderdag 11 tot en met zondag 14 augustus.

Lees een interview met Jetse Batelaan in het Brabants Dagblad van dinsdag 2 augustus. Lees het laatste nieuws over Boulevard op bd.nl/festivalboulevard