Volledig scherm
De gecrashte auto en het vernielde hek op De Brand. © Bart Meesters

Auto crasht tegen hek op bedrijventerrein in Den Bosch, bestuurder ontkent straatrace

* UPDATE woensdag 14.31 uur * DEN BOSCH - Een snelle sportauto is dinsdagavond gecrasht tegen een hek bij een bedrijf op bedrijvenpark De Brand. De man die het hek ramde met zijn auto is een 30-jarige inwoner van Elshout. De man ontkende bezig te zijn geweest met een straatrace. Volgens een woordvoerder van de politie zei hij 'een bocht te hebben gemist'.

De auto raakte zwaar beschadigd, het hek werd finaal aan gort gereden. De chauffeur van de auto bracht het er heelhuids van af. Een vriend die bij hem in de auto zat, gaf evenmin houvast wat betreft een mogelijke straatrace. Opnamen van bewakingscamera's bij de ingang van het terrein kunnen uitkomst bieden.

Een getuige zegt de automobilist vlak voor het ongeluk te hebben gezien. Volgens hem reed de auto ongeveer 80 kilometer per uur en waren er geen andere auto's bij het ongeluk betrokken. 

Een beveiliger constateerde tijdens een surveillance dat een hek van het bedrijf Detron was geramd door de auto die dinsdagavond in beslag is genomen. Naar verwachting zal onderzoek naar remsporen en gegevens van de auto op dinsdag 13 september duidelijkheid gaan geven. Voor de politie is het incident geen reden om vaker te surveilleren op het bedrijventerrein.

Volledig scherm
Het vernielde hek bij Detron. © Marc Brink / BD
Volledig scherm
De bocht waar een automobilist dinsdag de macht over het stuur zou zijn verloren. © Marc Brink / BD