Volledig scherm
De autobrand is de tweede in 3 weken tijd © Bart Meesters

Autobranden zorgen voor onrust in De Derde Rompert in Den Bosch

DEN BOSCH - Bewoners van de Derde Rompert in Den Bosch maken zich ‘grote zorgen’ over enkele autobranden die bij hen zijn gesticht. De politie verzorgt sinds kort extra surveillances. "De autobranden hadden gemakkelijk over kunnen slaan naar de woonhuizen.”

Dat schrijven enkele bewoners in een brief aan de gemeenteraad en het Bossche college van B en W. Ruim 60 bewoners dringen met een handtekeningenactie bij de gemeente aan op maatregelen. "Wij zijn dankbaar voor de extra surveillances, maar wij denken dat het niet voldoende is”, aldus enkele buurtbewoners. ​Volgens hen wordt de straat ‘geteisterd’ door autobranden. Op zondag 10 april brandde één auto volledig uit en brandde een andere voor een groot deel uit. Verder raakte een auto beschadigd.

Op 30 april 2016 brandde één auto uit en werden 2 auto’s beschadigd. Bij de meest recente brand op dinsdag 10 mei brandde één auto grotendeels uit. Volgens de politie gaat het steeds ‘hoogstwaarschijnlijk’ om brandstichting. "Verder is de enige relatie dat zij allen plaatsvonden rondom hetzelfde plein aan de Derde Rompert”, aldus de wijkagent.