Volledig scherm
EPA

Avicii strijkt neer in Rosmalen bij afscheid

ROSMALEN - Avicii strijkt zaterdag 30 juli neer in het Autotron in Rosmalen bij zijn afscheidstournee. De wereldberoemde diskjockey uit Zweden kondigde eind maart zijn afscheid aan. Voor het buitenfestival in Rosmalen zijn 30.000 kaarten beschikbaar.

"We verwachten die kaarten zeker aan de man te kunnen brengen, want dit is het afscheid van Avicii van Nederland", aldus een woordvoerder van Libéma, de eigenaar van Autotron.

The Flying Dutch
Avicii, die eigenlijk Tim Bergling heet, komt naar Rosmalen tijdens het evenement The Flying Dutch: Swedish Journey. Bekende Zweedse dj's treden die dag op in Nijmegen (Goffertpak), Den Haag (Malieveld) en in het Rosmalense Autotron. Helikopters brengen de dj's van podium naar podium. Andere dj's die meedoen aan het festival zijn onder anderen: Alesso, Dada Life en Icona Pop.

Avicii scoorde in Nederland hits met onder meer Levels, Wake Me Up en Hey Brother. Eind maart maakte de 26-jarige Zweed bekend dat hij stopt met optreden. Hij kampt al enkele jaren met vermoeidheid en kondigde daarom aan dat hij het rustiger aan wil doen.

Het muziekfestival is een variant op The Flying Dutch, Dutch Journey, dat dit jaar op zaterdag 4 juni plaatsheeft in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Bekende Nederlandse dj's als DJ Tiësto, Martin Garrix, Hardwell en Armin van Buuren vliegen dan in helikopters tussen deze drie steden. In het Autotron is het festival op 30 juli tussen 12.00 en 23.00 uur. Kaarten kosten 49.95 euro, de kaartverkoop startte begin april.

Music video by Avicii performing Broken Arrows. (C) 2015 Avicii Music AB, under exclusive license to Universal Music AB http://vevo.ly/NYnp5K