Volledig scherm
© Marc Brink

Baas Beach Bar bij Zuiderplas in Den Bosch: 'Ze willen mij hier weg zien te krijgen'

DEN BOSCH - Charles Zaunbrecher, exploitant van paviljoen de Beach Bar aan de Bossche Zuiderplas, voelt zich door de gemeente in een kwaad daglicht gesteld. ''Ze willen mij hier op allerlei manieren weg zien te krijgen”, zegt Zaunbrecher.

Volgens de gemeente heeft Zaunbrecher geen volwaardige horecavergunning. Verder zou hij ‘geen initiatief hebben getoond in renovatie’ en ‘niet hebben geïnvesteerd in onderhoud’.

Overstroming
Zaunbrecher huurt het gebouw sinds 1991 van de gemeente en zegt al jarenlang te beschikken over de vereiste ‘papieren’. Zaunbrecher: ''De originele vergunning hing aan de muur van het paviljoen en is weggespoeld bij de overstroming van het Bossche Broek 1995. De gemeente zou een afschrift moeten hebben. Maar dat laten ze in het midden.”

Nieuwe vergunning
“Drie jaar geleden hield de gemeente een controle en kreeg ik te horen dat ik een nieuwe vergunning moest aanvragen. Toen ik dat deed, werd gezegd dat ik geen vergunning kreeg omdat het gebouw niet voldeed aan de vereisten. Dat had te maken met de open gevel van het gebouw. Daarna heb ik er niks meer over gehoord.”