Volledig scherm
De bestelauto werd gestolen na een inbraak in de zaak. © Bakkerij Jack de Wit

Bakker uit Ammerzoden vindt gestolen bestelauto terug dankzij Facebook

DEN BOSCH/AMMERZODEN - Bakker Jack de Wit uit Ammerzoden werd woensdag in korte tijd twee keer verrast. De ene keer door de inbraak in zijn zaak waarbij zijn bestelbus bleek te zijn gestolen en de andere keer door een telefoontje met de mededeling dat de auto was aangetroffen in de Bossche Maaspoort. De Wit had succes met een oproep via Facebook.

De bakker merkte in de nacht van dinsdag op woensdag dat de pui van zijn zaak was opengebroken. De Wit: ,,Er was wisselgeld gestolen en in de la hadden ze de autosleutels meegenomen van de bestelbus die bij de zaak stond geparkeerd. Het is een opvallende auto; wit met roze opdruk. Dus ik ging er vanuit dat andere mensen de auto misschien hadden zien rijden.”

Gevonden
De Wit deelde een foto op sociale media. ,,Ik plaatste een oproep op Facebook en dat werd binnen de kortste keren ruim 400 keer gedeeld. Eén van de delers belde mij om te zeggen dat de auto in Den Bosch stond. Ik ben er heengegaan en kon met een reservesleutel wegrijden. Er mankeert niks aan de auto. Maar voor de zekerheid laat ik er wel een nieuw slot inzetten. Want de dief is nog niet opgespoord.''