Volledig scherm
Sam Nederkoorn (rechts) speelt in het modderbad © Ans van den Bosch

Battle met bibberspiraal op Dorpszeskamp Nuland

NULAND - De 37e editie van de Dorpszeskamp in Nuland wordt zaterdag gehouden op het terrein aan de IJzerkampen. Om 10.00 uur begonnen 33 teams met de dagproeven zoals onder andere het modderbad, mega-balls en de bassinproef.

Dit jaar werd voor het eerst the Battle gehouden, een speciaal spel met één teamlid in de boxring midden in de feesttent. “Het teamlid moest vooraf opgegeven worden zonder dat men wist wat de proef inhield. Elke speler van the Battle probeert in 3 minuten een goed resultaat te behalen met de bibberspiraal. De tijd, de rustpunten en hoe vaak de lampen aangingen, worden genoteerd” legt commissielid Coen van Bakel, uit. Alle andere teamleden moedigden de spelers enthousiast aan.

Buiten speelde de jeugd in het modderbad. Sam Nederkoorn (7) zag zijn kans schoon en sprong erin. Hij was te jong om mee te doen met de zeskamp maar vast oefenen voor later kan geen kwaad. Gelukkig droeg hij zwarte kleding en zijn vader vond het niet erg dat hij vies werd. Na the Battle werden de dagproeven weer verder gespeeld. Jammer genoeg viel toen ook de eerste regen op het toch al sompige terrein. ’s Avonds volgt nog de playbackshow met een afsluiting door dj John V, de loterijtrekking en de prijsuitreiking.

Volledig scherm
In de feesttent wordt the Battle gehouden door een lid van elk team. © Ans van den Bosch