Volledig scherm
Het jubileum van de Hazelaar werd afgetrapt met een feestelijke lunch. © Nico Snels/BD

Behandelcentrum De Hazelaar in Tilburg viert 40-jarig bestaan

TILBURG - Het bekende behandelcentrum De Hazelaar aan de Dr. Eijgenraamstraat in Tilburg viert dit jaar het 40-jarig bestaan. Komende maanden worden diverse activiteiten georganiseerd. De laatste week van september zijn de festiviteiten voor personeel en bewoners en is er een grote reunie voor (oud)-medewerkers. Op 1 oktober wordt het jubileumjaar afgesloten met 'Heel Hazelaar bakt'.

De Hazelaar, onderdeel van De Wever, verleent veelal complexe zorg aan mensen met dementie, mensen die revalideren na ziekenhuisopname en mensen met een chronische lichamelijke ziekte. Het aantal plaatsen werd in 2007 teruggebracht van 305 naar 250.

In 40 jaar heeft De Hazelaar, gelegen naast het TweeSteden Ziekenhuis, zo’n 5.850 cliënten behandeld. De gemiddelde verblijfsduur is 2 jaar met uitschieters van 15 jaar. Ook crisishulp voor 2 weken wordt geboden. Bijzonder is de zorg voor jonge dementerenden.

Met de onthulling van een tijdlijn en een lunch voor 9 jubilarissen van het eerste uur werd de aftrap voor het robijnen jubileum gegeven.

Volledig scherm
De Hazelaar in Tilburg. © Nico Snels/BD