Volledig scherm
Sfeerimpressie van de fabriek. © Habeon Architecten

Benier start bouw fabriek op Het Hoog in Nieuwkuijk

NIEUWKUIJK - Benier, de Bossche fabrikant van deegmachines voor bakkerijen, begint deze week met de bouw van een nieuwe fabriek op bedrijventerrein Het Hoog in Nieuwkuijk. Benier wordt het eerste bedrijf dat zich gaat vestigen op Het Hoog II.

Ook de jongste dochteronderneming van de Kaak Groep, DrieM, dat eveneens deegverwerkingsmachines maakt, vestigt zich in de nieuwbouw. De verhuizing van Den Bosch naar De Langstraat, die staat gepland voor medio 2017, betekent een flinke impuls voor de werkgelegenheid in De Langstraat. Bij Benier en DrieM werken nu zo’n 160 personeelsleden.

Werkgelegenheid
De nieuwbouw op Het Hoog biedt straks ruimte aan 250 medewerkers. Benier krijgt in Nieuwkuijk een flinke fabriek. Zo komt er een bedrijfshal van 11.000 vierkante meter, een kantoor van 2.500 vierkante meter en een technologiecentrum, een soort proefbakkerij, van 2.000 vierkante meter.

Proefbakkerij
In Den Bosch heeft Benier ook al een proefbakkerij waar de ontwikkelaars van het bedrijf machines kunnen testen en klanten machines kunnen uitproberen, maar in Nieuwkuijk wordt dat technologiecentrum tien keer zo groot. Topman Lodelijk van der Borg van de Kaak Groep, waar Benier en DrieM onder vallen, denkt dat het bedrijf de komende jaren nog flink kan groeien.

Groei
De vraag naar bakkerijmachines groeit volgens hem sterk. Op de aardbol lopen steeds meer mensen rond en voor productie van grondstoffen voor brood is veel minder water nodig dan voor bijvoorbeeld het telen van rijst. In landen waar water een probleem kan zijn, ziet de Kaak Groep een enorme groei. Benier kocht vorig jaar zomer 2,7 hectare grond op Het Hoog, met een optie voor nog eens 1,35 hectare.

Volledig scherm
Een sfeerimpressie van de fabriek. © Habeon Architecten