Volledig scherm
© Thinkstock

Bewegingssensor in damestoilet verraadt inbreker in kroeg Tilburg

TILBURG - Een inbreker is donderdagochtend aangehouden door de eigenaar van een café waar hij had ingebroken. De uitbater van de zaak aan de Bredaseweg in Tilburg had hem opgesloten op het damestoilet. 

De politie kreeg rond 09.30 uur melding van een inbraak. Agenten die naar de kroeg gingen, troffen de inbreker aan op het damestoilet van de zaak. De eigenaar verklaarde dat hij meteen zag dat het verkeerd zat toen hij 's ochtends zijn zaak opende. Een raam was opengebroken en in de kroeg was het een puinhoop. Overal lagen spullen klaar om meegenomen te worden. 

Bewegingssensor
De man zag licht branden op het damestoilet. Omdat het licht werkt met een bewegingssensor wist hij dat er iemand binnen moest zitten. Een familielid van de eigenaar, dat ook in de zaak was, duwde de klink omhoog zodat de persoon niet meer naar buiten kon. Ze belden 112 en hielden de deur tegen. De inbreker dreigde nog door de deur te schieten, maar achteraf bleek dat hij geen vuurwapen bij zich had. 

De politie heeft een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats overgenomen. De zaak wordt nog verder onderzocht.