Volledig scherm
© Thinkstock

Bewonersvereniging wil aanpak tegen racen in centrum Den Bosch

DEN BOSCH - Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad (Blb) dringt bij het college van B en W aan op maatregelen tegen ‘racend verkeer’ in de Bossche binnenstad. ,,We willen dat de gemeente het bespreekt met de bewoners van de straten. We denken niet direct aan de aanleg van verkeersdrempels. Maar je zou wel iets kunnen doen met wegversmallingen”, aldus Blb-voorzitter Henk Schuurs.

Volgens hem ontstaan ‘gevaarlijke situaties’ op de route Sint-Janssingel/Westwal, Berewoutstraat, Postelweg en Vughterstraat. Het zou ook aan de orde zijn op de route Hinthamerstraat, St. Josephstraat, Zuid-Willemsvaart. ,,Een aantal automobilisten vindt het leuk om daar steeds hetzelfde rondje te rijden. Maar het gaat ook om automobilisten die te hard rijden op een deel van de route”, zegt Schuurs.

Hij heeft het college van B en W onlangs een brief gestuurd waarin hij meldt dat 162 personen een petitie hebben ondertekend om het hardrijden aan te pakken. De petitie had de stelling ‘er wordt te hard gereden in Postelstraat, Kruisstraat en St. Josephstraat'.