Volledig scherm
© Theo van de Zande

Bewonerswerkgroep Fatima: burgemeester Tilburg moet ingrijpen bij noodopvang

* UPDATE 15.15 uur * TILBURG - De noodopvang voor asielzoekers in St. Jozefzorg in de Tilburgse wijk Fatima is niet beheersbaar en controleerbaar. Dat schrijft voorzitter Marcel Timmermans van de Bewonerswerkgroep Fatima, die burgemeester Peter Noordanus vraagt in te grijpen. De gemeente herkent zich niet in het schrijven en stelt dat de situatie 'absoluut' beheersbaar is.

Timmermans baseert zich onder meer op een verhaal van een bezorgde moeder die stelt dat haar zoon, een jongen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS), herhaaldelijk is getreiterd en bedreigd door asielzoekers.

De gemeente heeft contact gezocht met zowel de moeder als Timmermans, meldt een woordvoerder. ,,Dit kan echt niet door de beugel. We gaan uitzoeken wie dit zijn en zo nodig volgt er een stevig gesprek met kinderen en ouders. Als we klachten krijgen, gaan we er meteen op af. Maar dat komt nauwelijks voor."

Incidenten

Volgens Timmermans waren er meer incidenten, maar daar wil hij niet over uitweiden vanwege de gevoeligheid ervan. In zijn brief aan de burgemeester wijst hij erop dat de burgemeester beloftes heeft gedaan over de veiligheid. Hij wil dat Noordanus zich persoonlijk inzet voor de zaak. De beste oplossing zou volgens hem zijn het aantal asielzoekers in de noodopvang af te laten nemen.

Vragen

De Verenigde Senioren Partij (VSP) stelt naar aanleiding van het incidenten vragen aan het college van B en W. Ook zouden ouderen zich zo onveilig voelen dat ze aan de overkant van de straat gaan lopen.

Lees meer over de opvang van asielzoekers in onder meer Tilburg via bd.nl/vluchtelingen.