Volledig scherm
Het bedreigde dierenparkje in Engelen. © Angela van den Dungen

Bezwaren blijven tegen aanpak dierenparken in Den Bosch

DEN BOSCH - Meer samenwerking tussen gemeentelijke en particuliere dierenparken in Den Bosch bijvoorbeeld door delen van kennis, dieren ruilen en kosten drukken door gezamenlijke inkoop van voer en gezamenlijke bijscholing. Daarmee hoopt de gemeente tegemoet te komen aan degenen die zich zorgen maken over het voorbestaan van de dierenvoorzieningen.

Maar Bea Kagie, penningmeester van de Vereniging van Overkoepelende Bossche dierenparken, maakt bezwaar tegen de aanpak die is gebaseerd op een rapport dat de gemeente heeft laten maken door Wieke Wijnen van Zorgzaam Ondernemen.

Standpunt van de gemeente
In het rapport zijn ‘zorgen’ en ‘kansen’ op een rijtje gezet. Kagie is vooral bezorgd. ,,Voor het opstellen van het adviesrapport mochten we alles naar voren brengen. Maar in het rapport klinkt vooral het standpunt door van de gemeente. De geplande bezuiniging blijft blijkbaar overeind. Daar maken wij ernstig bezwaar tegen. Door het al eerder geplande schrappen van de gemeentelijke beheerder is het dierenwelzijn nog steeds niet gegarandeerd.”

De gemeente besloot vorig jaar om vanaf 2016 100.000 euro te bezuinigen op dierenparkjes en dierenweides in de gemeente.