Volledig scherm
De tafels bleven nagenoeg leeg toen vorig jaar het eerste optreden werd gestaakt. © Peter de Bruijn

Bezwaren tegen 'Beiers dorpje' op kermis in Den Bosch

DEN BOSCH - Het opvallende 'Beierse dorpje' dat Nicole Vermolen vorig jaar voor de kermis liet bouwen op het Bossche Kerkpleintje ontbreekt dit jaar. Er staan nu 'gewone' kermisattracties. ,,Ik heb bij de gemeente geïnformeerd naar de mogelijkheden voor dit jaar. Maar ik had al snel in de gaten dat het moeilijk zou worden. Dus heb niet ingeschreven'', aldus Vermolen.

Vorig jaar had Vermolen haar zinnen gezet op het Beierse dorpje waar bezoekers terecht konden om iets te eten en te drinken. Vooral liveoptredens zouden voor extra aanloop moeten zorgen, maar het eerste de beste optreden van een schlagerzanger werd op last van de gemeente onderbroken. Vermolen mocht uitsluitend verder met achtergrondmuziek.

Geen vergunning
Vermolen: ,,Van de kermiscoördinator kreeg ik al snel de indruk dat het lastig zou zijn om een vergunning te krijgen vanwege het beperkte aantal live-muziekdagen in de binnenstad. Dat werd ook bevestigd toen ik het besprak met wethouder Hoskam. Toch wil ik het volgend jaar nog eens proberen.''

Volgens kermiscoördinator Henri Holtz heeft de gemeente van het kerkbestuur van de Grote Kerk en omwonenden gehoord dat er bezwaren zijn tegen het dorpje met livemuziek.

Volledig scherm
Op het Kerkpleintje staan dit jaar 'gewone' attracties. © Marc Brink/BD