Volledig scherm
In de grote zaal, de Rode Salon en theater De NWE Vorst is een spelletjeshal gerealiseerd. © Joost Goutziers/BD

Bij Incubate kruip je voor een computergame in een slaapzak

TILBURG - Een computerspel dat je speelt door een masker op te zetten, door in een slaapzak te kruipen of door op trampolines te spelen, festival Incubate blijkt meer dan muziek.

Zo is in de grote zaal, de Rode Salon en de lange gang van theater De NWE Vorst vier dagen lang een spelletjeshal met eigentijdse games die zijn gemaakt door Amerikaanse, Deense en Nederlandse ontwerpers. Interfectum, is zo'n spel, met in de hoofdrol Alice, een jonge sheriff in opleiding.

Festival Incubate ging donderdag aan het einde van de middag van start met een buitenvoorstelling van Nastaran Rawazi Khorasani over een vrouw die verwildert en probeert te overleven in haar zelf gecreëerde oerwoud.

Koptelefoons
In de voortuin van het Duvelhok was een uurtje later een optreden van dj Marco Broeders met minimalistische muziek. Hij zat met zijn apparatuur onder het enorme kunstwerk Inconostase 180 van Yona Freidman. Dat is een architectonische installatie met enorme ringen die naast, op en boven elkaar zijn geplaatst. De bezoekers bij het openluchtconcert luisterden met koptelefoons op.

Incubate biedt tot en met zondag veel concerten op vijftien locaties in het centrum van Tilburg. Behalve muziek is er een debat over vernieuwende architectuur in de stad bij het Duvelhok en zijn bij bioscoop Cinecitta films te zien van Borscht Corporation uit Miami. Bij NS16 en in De NWE Vorst zijn theater- en dansvoorstellingen.

Volg het laatste nieuws over Incubate via bd.nl/incubate

Volledig scherm
Bezoekers luisteren met een koptelefoon op naar de minimalistische muziek van Marco Broeders. © Joost Goutziers/BD