Volledig scherm
Het toernooi om de European Ladies Cup wordt drie keer in Rosmalen gehouden © Peter de Bruijn

Biljarter Monique Wilkowski uitgeschakeld bij strijd om European Ladies Cup

ROSMALEN – Monique Wilkowski staat zondagmiddag niet in de halve finale van het driebandentoernooi om de European Ladies Cup. De biljartster uit Sint-Michielsgestel verloor zaterdagavond in de kwartfinale in 40 beurten met 17 tegen 26 caramboles van de Turkse Guzin Karakasli.

"Het zat er niet in", aldus Monique. "Ik was niet geconcentreerd genoeg; kon me op een of andere manier niet opladen. Ik ben zevende geworden. Ik ben niet ontevreden. maar er had meer in gezeten, denk ik." 

EK
In de halve finales in het driebanden (groot), spelen zondagmiddag twee Turkse dames en twee Nederlandse dames tegen elkaar. De Nederlandse Therese Klompenhouwer is als Europees en wereldkampioene favoriet voor de eerste European Ladies Cup. Het toernooi vervangt het Europees Kampioenschap voor vrouwen dat tot vorig jaar om de twee jaar in het Duitse Brandenburg werd gehouden.

Rosmalen
De volgende twee edities om de European Ladies Cup zijn ook in Rosmalen. De halve finale in het speltype libre is een complete Nederlandse aangelegenheid met onder andere Daisy Werdekker uit Tilburg. De halve finales beginnen zondagmiddag om 12.30 uur in de foyer van sporthal De Hazelaar in Rosmalen.

De finales staan om 15.00 uur op het programma. Maandag in het Brabants Dagblad (editie 's-Hertogenbosch) meer over de eerste European Ladies Cup in Rosmalen

Volledig scherm
Monique Wilkowski in actie tegen de Belgische Jaimie Buelens © Peter de Bruijn