Volledig scherm
Lidewij (links) en Hannes staan met hun tekening en vraag voor de paus in het boek ''Lieve Paus Franciscus'. © Peter de Bruijn/BD

Bisschop de Korte neemt in Den Bosch kinderboek met antwoorden van paus in ontvangst

DEN BOSCH – Bisschop Gerard de Korte van het bisdom ’s-Hertogenbosch heeft woensdag het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek ‘Lieve Paus Franciscus’. In het boek staan tientallen antwoorden van de paus op vragen van kinderen uit de hele wereld.

Natasha uit Kenia wil bijvoorbeeld weten hoe Jezus over water kon lopen. ‘Jezus is God en God kan niet zinken’, is een deel van het antwoord van paus Franciscus.

Bezoekje
Bisschop de Korte van het bisdom ’s-Hertogenbosch bezocht voor de boekuitreiking groep 3 van Basisschool ‘Het Bossche Broek in Den Bosch’. Hij reikte op zijn beurt boeken uit aan onder andere Hannes en Lidewij; een 10-jarige tweeling uit Zutphen die met hun vraag en tekening in het boek staan.

Bossche Bol
,,Ik heb dit huis met poorten naar het verleden, het heden en de toekomst getekend”, zegt Lidewij terwijl ze het boek op bladzijde 16 en 17 openslaat. ,,We hebben de paus gevraagd wat hij nog wil doen in zijn leven. We vinden het bijzonder om in een boek te staan. Straks gaan we ook nog een Bossche Bol eten."

De 7-jarige Joep vertelt in de klas dat hij de paus heeft gezien in Rome toen hij daar op vakantie was. ,,Ik heb ook een muntje achterover in de Trevifontein gegooid. Wat ik heb gewenst? Dat zeg ik niet. Anders komt de wens niet uit.”

Volledig scherm
Bisschop de Korte gaf de eerste exemplaren aan Lidewij en haar broertje Hannes. © Peter de Bruijn/BD
Volledig scherm
De kinderen van groep 3 van basisschool Het Bossche Broek mochten vragen stellen aan de bisschop. © Peter de Bruijn/BD