Volledig scherm
© Bert Jansen

BMW in beslag genomen in verband met moord op Tommie van der Burg uit Best

EINDHOVEN - De politie heeft maandagochtend in Tilburg een zwarte BMW in beslag genomen die mogelijk in verband kan worden gebracht met de moord op Tommie van der Burg uit Best. Van der Burg werd bijna een jaar geleden doodgeschoten bij het Van der Valkhotel aan de Aalsterweg in Eindhoven.

Surveillerende agenten zagen de auto waar de politie al langere tijd naar op zoek was maandag in Tilburg rijden. De bestuurster is geen verdachte en daarom niet aangehouden, meldt de politie. De auto is voorzien van valse kentekenplaten. De politie noemt de vondst van de BMW een 'belangrijke ontwikkeling', omdat de recherche nu gerichter onderzoek kan doen. De recherche onderzoekt de BMW op sporen.

2 betrokkenen
De politie gaat ervan uit dat er minstens 2 personen betrokken waren bij de moord op Van der Burg; de schutter en een tipgever die aan de schutter heeft doorgegeven dat Van der Burg op weg was naar het hotel. Het motief voor de moord op Van der Burg kan volgens de politie verband houden met criminele activiteiten, maar een motief in de relationele sfeer wordt ook niet uitgesloten, net als een combinatie van die twee.

De recherche heeft het afgelopen jaar al zo'n 30 tips ontvangen. Voor de gouden tip heeft justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.