Volledig scherm
De tafels van Bij Dirk zouden twintig centimeter te hoog zijn. © Dirk Hover

Boete dreigt voor wijnbar Bij Dirk in Den Bosch: tafels 20 centimeter te hoog

DEN BOSCH - Dirk Hover, eigenaar van wijnbar Bij Dirk, dacht het mooi voor elkaar te hebben. Voor zo’n 10.000 euro schafte hij een poosje geleden twee tafels aan als blikvangers van zijn terras aan de Verwersstraat. Hij kreeg complimenten van zijn gasten. Maar medewerkers van stadstoezicht constateerden dat de één meter hoge tafels twintig centimeter te hoog zijn.

Na een schriftelijke waarschuwing dreigt Hover een boete van 500 euro te krijgen. Het gaat om een ‘voornemen van de last onder dwangsom’.

Nog te hoog
Volgens Hover stonden de tafels amper op de stoep, of medewerkers van stadstoezicht bogen zich over de hoogte daarvan. ,,Ik kreeg te horen dat ze te hoog waren. Ik heb ze toen een centimeter of acht laten zakken. Bij een tweede controle was stadstoezicht tevreden. Maar een poosje geleden kreeg ik een brief van de gemeente waarin staat dat ik de tafels moet verlagen of weghalen. Ik loop kans op een dwangsom van 500 euro te krijgen. Daar heb ik geen zin in. Dus heb ik de tafels weggehaald.”

Liever zitten
Volgens een woordvoerster heeft de gemeente ‘het beleid om geen statafels op de terrassen toe staan’. ,,Want we willen graag dat mensen zitten op een terras. Statafels met mensen die staan, hebben een andere uitstraling naar de omgeving dan tafels en stoelen.”