Volledig scherm
Afval, achtergelaten in het bos. Foto archief Ab Hakeboom

Boetes voor illegale stortingen, hennep en parasailen tijdens milieu-actiedag regio Tilburg

TILBURG / OISTERWIJK / HILVARENBEEK - Een speciale milieu-actiedag van politie en gemeenten in Tilburg, Oisterwijk, Hilvarenbeek en Udenhout leverde afgelopen weekend onder meer gestort hennepafval, gedumpte asbestplaten en een stapel bekeuringen op. Dat maakte de politie maandag bekend.

De politie ging zaterdag met asbestspecialisten van de gemeente Tilburg, boa’s van Tilburg, Oisterwijk en Hilvarenbeek en medewerkers van het Brabants Landschap op zoek naar milieu-overtredingen. De actie was door de instanties bedacht om het onderling contact te versterken en leverde meteen wat op.

Hennep
In een natuurgebied aan de Kalverstraat in Tilburg werd gedumpt afval gevonden, waar hennep tussen bleek te zitten. Uit onderzoek werd duidelijk wie het afval daar had gedumpt. De betreffende persoon is door de politie gehoord, heeft meerdere bekeuringen gekregen en moet het opruimen van het afval betalen.

Asbest
Op de Roovertseheide bij Hilvarenbeek werd op verschillende plaatsen illegaal gestort afval gevonden. Daar bleken ook asbestplaten tussen te zitten, die door de gemeente worden opgeruimd. De herkomst van de platen wordt onderzocht.

Kleine overtredingen
Een aantal vissers werd bekeurd omdat ze geen visakte konden tonen, een motorrijder voor illegaal crossen en twee parasailers bij Udenhout omdat ze op wilden stijgen uit een weiland waaruit dat niet mocht.