Volledig scherm
© Thinkstock

BOM maakt 10 miljoen winst

TILBURG - De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) heeft een goed jaar achter de rug. Het bedrijf heeft een winst van 10 miljoen euro mogen noteren aan het eind van 2015. Eigenlijk was het resultaat nog veel en veel beter, maar volgens directeur Jan Pelle wordt de grootste opbrengst van afgelopen jaar bijgeschreven om nieuwe investeringen in de Brabantse economie te doen.

Het grote geld werd verdiend op Pivot Park in Oss. Daar werden miljarden neergeteld voor enkele ontwikkelde kankermedicijnen. De bedrijven Acerta Pharma en BioNovion, waar de BOM in had geïnvesteerd, werden overgenomen door Amerikaanse bedrijven. De ontwikkelingsmaatschappij ontving ruim 64 miljoen euro. Die middelen worden weer ingezet om te investeren in jonge innovatieve Brabantse ondernemingen, zo blijkt uit het jaarverslag 2015 dat donderdag verschijnt.

De resultaat van 10 miljoen euro is beter dan in 2014 toen de BOM een positief resultaat haalde van 3,7 miljoen. De vooruitzichten voor 2016 zijn positief, aldus Pelle. ,,Het herstel is broos, maar innovatieve ontwikkelingen in diverse sectoren kunnen zorgen voor een sterkere economische structuur."