Volledig scherm
© RGBStock

Borrelen bij de bakker en de fietsenzaak in Den Bosch

DEN BOSCH - Al dertien bedrijven in de Vughterstraat en Hinthamerstraat in Den Bosch nemen deel aan het experiment waarmee de gemeente middenstanders en horecabedrijven in de binnenstad met elkaar laat vermengen. Waardoor een borreltje geschonken kan worden bij de bakker, de herenmodezaak of de fietsenwinkel. 

De gemeente biedt winkeliers sinds 2014 al de kans om een deel van de zaak in te richten met ondersteunende alcoholvrije horeca. Daar wordt nu een schep bovenop gedaan door alcoholhoudende dranken te laten serveren. In totaal mogen 18 bedrijven deelnemen in een deel van de binnenstad. Het gaat om de Vughterstraat en Hinthamerstraat vanaf de Torenstraat. Ook een deel van de Markt/Pensmarkt doet mee aan het experiment.

Deelnemers
Ondernemers die meedoen in de Vughterstraat zijn Boergondisch, Het Vlaamsch Broodhuys, Van Dalen Cigars, H.A.M. Burger, Pepe del Sol, Barique en restaurant KEK. In de Hinthamerstraat betreft het bezorgrestaurant Alles voor de Engelen, Bikes to Remember, Maestro’s Recordcafé, herenmodezaak Pearly King, Surinaamse winkel Shera en Wijnhuis Belgers.