Volledig scherm
© Thinkstock

Bosch Belang: 'Spaans benauwd' door Ronde van Spanje in Brabant

DEN BOSCH - Bosch Belang zegt het 'Spaans benauwd' te hebben omdat de provincie en de vijf grootste Brabantse steden de Ronde van Spanje in 2019 of 2020 naar Brabant willen halen. De provincie zou samen met Utrecht nagaan of het mogelijk is om de Spaanse wielerronde in Utrecht te laten starten.

,,Uitgaande van een benodigd budget van vijf miljoen (vergelijkbaar met de kosten van de start van de Ronde van Italië in Gelderland dit jaar) en een evenredige verdeling over de partners, gaat dit onze stad vermoedelijk enkele honderdduizenden euro's kosten, inclusief de ondersteuning voor politie, verkeersregelaars en ambulances'', aldus Bosch Belang.

‘Boterzacht’
Volgens Bosch Belang zijn de voorgespiegelde opbrengsten 'boterzacht'. Bosch Belang wil weten of het Bossche college van B en W afspraken heeft gemaakt met het bestuur van de provincie Noord-Brabant. Als het voor Den Bosch in de tonnen gaat lopen, dan wil Bosch Belang dat geld liever besteden aan 'de 11.000 Bosschenaren die onder de armoedegrens leven'.