Volledig scherm
Ginger G Spot steelt de show. © Chris Korsten

Bosch evenement Pretty in Pink staat wederom garant voor eenheid en tolerantie

DEN BOSCH - Als opwarmertje van Levenslied Den Bosch is vrijdagavond weer het gay-vriendelijke evenement Pretty in Pink aan de gang op de Markt in Den Bosch. Met inbegrip van de kermisedities is het de zevende aflevering.

Vrolijk, intiem én tolerant. Dat zijn drie sleutelwoorden die standaard van toepassing zijn op de happening, die zoals gebruikelijk georganiseerd is door de stichting Markt Evenementen Promotie Den Bosch. Evenals dat bij de andere afleveringen het geval was, hebben de cafés De Blauwe Druif en De Paternoster zorg gedragen voor de podia. Daarop zijn onder andere drie excentrieke dragqueens te bewonderen: Strangée, Memsy Mellons en niet te vergeten Ginger G Spot.

'Mooie mèden'
,,Het drietal heeft een geweldige uitstraling. Ze zijn het tegenovergestelde van saai. Een onbekende man kwam zojuist nog naar me toe; met een typisch Rotterdams accent à la Jules Deelder had hij het over 'mooie mèden'. Grappig, want je moet inderdaad héél goed kijken wanneer je dat trio in het vizier hebt", aldus Jeanne Adriaanse uit Den Bosch. Corine Schatsbergen, een van haar vriendinnen, is vooral te spreken over de sfeer: ,,Iedereen kan en mag zichzelf zijn op deze plek. Dat vind ik klasse. Zelf ben ik duizend procent hetero, so what? Het feit dat homo's en hetero's één zijn, spreekt me aan." 

Volgens medeorganisator Ivo van Harmelen van NW25 precies de bedoeling van dit evenement: ,,Het bevorderen van de interactie tussen allerlei individuen staat voorop. Of het nu om lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen of transgenders gaat, dat doet niet ter zake."

Pretty in Pink duurt tot 01.00 uur. Er zijn verder nog optredens gepland van de Steady Habits - een duo bestaande uit Christine den Otter en Brigitte van der Putten - en Sylviah die in het dagelijkse leven luistert naar de naam Silvia Hermse. Tussen de bedrijven door zorgen DJ Marjo en DJ Robert den Brok dat de muziek blijft stromen. De kermiseditie is gepland op maandag 22 augustus.

Volledig scherm
Het koppel Petra van Hoof en Jolanda Havermans heeft het uitstekend naar hun zin. © Chris Korsten
Volledig scherm
Een extravagant supertrio, bestaande uit Ginger G Spot, Memsy Mellons en Strangée. © Chris Korsten