Volledig scherm
Bosch by Addy © Aïda Jaber

Bosch-jurken met de handtekening van Addy

DEN BOSCH – Couturier Addy van den Krommenacker toonde zaterdagavond in een wervelende show zijn nieuwste haute couture-jurken Bosch by Addy in Theater aan de Parade in Den Bosch. 

Hij liet zich voor zijn collectie, waar hij een jaar lang aan werkte, inspireren door het werk van Jheronimus Bosch en dan met name de Tuin der Lusten. “Ik heb me in dat drieluik verdiept en het vormde het uitgangspunt voor mijn collectie met drie thema’s: heaven, nature en de mystieke vrouw”, zei de ontwerper in de film voor aanvang van de show. Beeld en muziek vormden een belangrijk onderdeel van het geheel.

Eerste
Addy hield de show niet alleen in ‘hometown’ Den Bosch ter ere van het JB500-jaar, maar ook omdat het precies 35 jaar geleden is dat hij zijn eerste grote modeshow in Theater aan de Parade gaf. Refererend aan het jaar waarin alles draait om Jeroen Bosch zei Sandra Reemer in haar introductie: “De wereld kent Den Bosch nu, maar ze kenden het al een beetje door Addy.”

Twee shows waren er deze zaterdagavond: een openbare en een voor genodigden. Voor de laatste verscheven BN’ers als Connie Breukhoven, Marijke Helwegen. Hans Kraaij jr en Onno Hoes op de rode loper. Evenals de Bossche burgemeester Ton Rombouts.