Volledig scherm
© Bosch Parade

Bosch Parade houdt Dommel scherp in de gaten

DEN BOSCH - De zorgen die er in het weekeinde waren rondom de waterstand van de Dommel zijn voor een groot deel verdwenen. „Maar we houden wel dagelijks de vinger aan de pols.” Dat zegt Marc Eysink Smeets, projectleider van de Bosch Parade die op aanstaande donderdag, zaterdag en zondag wordt gehouden.

Roeivereniging De Hertog schrapte de Dommelregatta die afgelopen zondag zou worden gehouden op de Dommel. Op dezelfde rivier is ook de stoet met kunstzinnige vaartuigen gepland.
De roeiwedstrijden gingen niet door vanwege de te hoge stroomsnelheid en slechte kwaliteit van het water. Volgens Eysink Smeets blijkt uit recente monsters dat de kwaliteit vergelijkbaar is met het water tijdens de twee edities van Swim to Fight Cancer.
  Motor als uitkomst „Uit testen met de deelnemende vaartuigen in het weekeinde is gebleken dat de stroomsnelheid geen probleem is. Een motor kan eventueel uitkomst bieden”, zegt Eysink Smeets. Hij houdt rekening met onweersbuien. „Dan kan de tocht niet doorgaan, maar het is mogelijk om de Bosch Parade ruim anderhalf uur uit te stellen."   Het laatste nieuws over het Jeroen Boschjaar op bd.nl/jb500