Volledig scherm
‘De zeven hoofdzonden, je kent ze’ is een gezamenlijk project van Ed Santman, Jos Zandvliet en Mirthe Wacki (Bosch Parade 2015). © Chris Korsten

Bosch Parade profiteert van ervaring

DEN BOSCH - De verbeelding neemt in juni weer drie dagen bezit van de Dommel. Kunstenaars zoeken lassers, zwemmers, spierkracht en zangers voor de Bosch Parade.

Nee, extra bijzonder wordt de Bosch Parade in het Jeroen Boschjaar 2016 niet, betoogde Marc Eysink Smeets dinsdag tijdens het Bosch Parade Café in de Azijnfabriek in Den Bosch. Maar de zevende tocht over de Bossche wateren profiteert wel van de in de loop der jaren opgedane ervaringen en is gevarieerder dan ooit, voegde artistiek directeur Miesjel van Gerwen daar meteen aan toe. De parade kiest niet alleen het ruime sop van de Dommel, maar ook het luchtruim en schuwt zelfs de wal niet. Er komst spektakel maar ook verstilling.

Zelfstandige organisatie
De mooiste en niet te overtreffen tocht moet het volgens Smeets niet worden, omdat de Bosch Parade na het Boschjaar doorgaat. Niet langer onder de vlag van Bosch500, want die stichting sterft met het Boschjaar in schoonheid, maar als zelfstandige organisatie. Daarvoor hebben de parademakers het stof afgeblazen van de oude stichting De Tijdvaarders. Eysink Smeets wil niet dat het publiek volgend jaar zegt dat 2017 tegenvalt na een hoogtepunt in 2016.

16, 18 en 19 juni
De kunstzinnige en wonderlijke vloot vertrekt na de brug van het Willemsplein en eindigt voorbij de draaibrug bij de Citadel. De vertrektijden zijn: donderdag 16 juni, 20 uur; zaterdag 18 juni, 17 uur en zondag 19 juni, 15 uur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement