Volledig scherm
De Bosch Parade. © Marc Bolsius

Bosch Parade vaart uit

DEN BOSCH - Ondanks de dreigende donderbuien ging donderdagavond de 7e editie van de jaarlijkse artistieke vlootschouw Bosch Parade buitengaats. In het kroonjaar 2016 kreeg Den Bosch’ beroemdste stadsgenoot een armada aan absurde, inventieve en knotsgekke vaartuigen cadeau.

Het geduld van het publiek werd wel op de proef gesteld. Zeker bij aanvang duurde het een hele tijd voordat de Parade goed op dreef was. Hoogtepunten waren onder meer de ‘Performance voor vrijheid’, een project van Erik Vink en Rogier de Nijs. Zijn grote fragiele vogel van bamboe werd in beweging gezet door een groepje enthousiaste vluchtelingen.

Schitterend was het drijvende dak van dansgroep Vloeistof. Een dansduet op een knalrood zadeldak, zo’n theatraal beeld verdwijnt voorlopig niet van je netvlies. De verschillende installaties met water- en vuurspuwers zorgden ook voor enige sensatie. Het waren met name de sterke beelden en spektakelprojecten die terecht het meeste applaus oogstten. De Bosch Parade is nog te beleven op zaterdag 18 juni (17.00 uur) en zondag 19 juni (15.00 uur).

Het laatste nieuwe en achtergronden over het Jeroen Boschjaar op bd.nl/jb500.

Volledig scherm
De Bosch Parade. © Marc Bolsius
Volledig scherm
Een dansduet op een knalrood zadeldak. © Marc Bolsius