Volledig scherm
Het Bosch winterparadijs was in 2015 volgens de betrokkenen een succes. © Marc Brink/BD

Bosch Winterparadijs lijkt voorgoed voorbij (poll)

DEN BOSCH - Nadat de stichting Bosch Winterparadijs al jarenlang de noodklok luidde over het voortbestaan van het Bosch Winterparadijs lijkt het doek nu definitief te vallen. De stichting heeft het college van B en W een brief gestuurd waarin wordt aangekondigd dat het evenement niet meer wordt gehouden omdat de gemeente er te weinig geld voor over heeft.

Het Brabants Dagblad meldde onlangs dat de stichting de komende jaren jaarlijks 75.000 euro subsidie wenste te ontvangen. De gemeente laat het dit jaar bij 56.500 euro dat de komende jaren wordt ‘afgebouwd’.

Vergoedingen
De stichting weet inmiddels dat de gemeente van dat bedrag 40.000 euro aftrekt om de NCRV te betalen. De omroep zou voor dat bedrag opnamen maken voor het tv-programma ‘Joris Kerstboom’ met Joris Linssen. Volgens de stichting zou de NCRV uiteindelijk dit jaar genoegen nemen met een vergoeding van 28.500 euro omdat niet alleen in Den Bosch opnamen zijn gepland, maar ook in Leiden en Deventer. Beide steden zouden een financiële bijdrage leveren.

40.000 bezoekers
„Een gemiste kans voor de gemeente”, zegt Hans van der Pas, bestuurslid van de stichting over het stoppen van het Bosch Winterparadijs.  De stichting heeft het college en gemeenteraad in juli een brief gestuurd met de mededeling dat het evenement op de Parade jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers trekt.