Volledig scherm
Charelle van Es © Roy Lazet

Bossche Charelle (23) zingt niet alleen meer in de badkamer

DEN BOSCH - Ooit zong ze enkel in de badkamer, maar nu heeft ze een hit te pakken. De 23-jarige Charelle uit Den Bosch staat met het nummer Verboden Liefde  - een duet met Franky Falcon - nummer één in de Puur NL top20.

„Mooi is ie, hè?”, vraagt Henk (68), de opa van Charelle en beheerder van het Charelle-museum . „Maar de vorige single was ook mooi. Eigenlijk zijn al haar nummers mooi! Voor mij is Charelle echt een ster. Ja, dan zeggen ze: dat komt omdat het je kleindochter is. Onzin! Want er  hebben nog 15.000 mensen naar haar nummers gekeken op YouTube. Ik ben dus niet de enige die fan is. Bij optredens valt het me altijd op dat zij harder applaus krijgt dan de anderen.”

Podiumbeest
Op het podium is ze niet zo extravert. „Heel uitbundig is ze niet”, zegt vader John (47). Charelle: „In het begin vond ik het best erg, was ik echt bang. Ik zei alleen maar: ‘Hoi, dit is het volgende liedje’, nog zonder aankondiging. Ik hield mijn microfoon heel stevig vast. Het is toch één tegen zoveel duizend, als je alleen op het podium staat.”

Nederland
John: „Als je Franky Falcon ziet optreden, die klimt de gordijnen in. En Adele staat er juist bij als een dood vogeltje. Je hebt zangers en entertainers.” Charelle: „Het gaat nu veel beter. Maar een podiumbeest ben ik nog steeds niet.”
Haar doel is duidelijk: van zingen haar beroep maken. Landelijke bekendheid, topnoteringen in de hitlijsten. „Dat als je me op de radio hoort, je gelijk weet: dat is Charelle.” Dat hoef je opa niet te vertellen. Nu de rest van Nederland nog.

Lees een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van vrijdag 2 september.

Bekijk hieronder Verboden Liefde​: